Home    Schaakmateriaal- schaakspel   Stappenmethode - werkboeken  Stappenmethode: Werkboek opstapje 1
Stappenmethode: Werkboek opstapje 1

Stappenmethode: Werkboek opstapje 1


Stappenmethode: Werkboek opstapje 1


Auteur: C. Van Wijgerden€ 4.60

Ja, Levertijd - 1- 2 werkdagenArtikelcode: 9789077275184

 

Het werkboek Stap 1 wordt ook veel gebruikt voor heel jonge kinderen. Dat gaat wel maar het is verre van ideaal. Niet vreemd omdat de stapppenmethode destijds in 1987 opgezet is voor kinderen van 9 jaar en ouder.

De trend is dat kinderen op steeds jongere leeftijd leren schaken. Voor de jongste groep zijn daarom twee aparte werkboeken verschenen waarbij de opgaven zijn aangepast aan de leeftijdsgroep. Deze werkboeken overlappen natuurlijk ten dele met de gewone eerste stap. Deel 1 loopt tot en met les 6 uit de handleiding, deel 2 begint met mat. (Zie Handleiding jeugdclubtrainer)
Wat zijn de verschillen met het gewone werkboek Stap 1?

Grotere diagrammen
6 diagrammen per bladzijde
Vrijwel geen tekst
Geen geheugensteunen
Eenvoudigere opgaven
Deels andersoortige opgaven
Geen notatie nodig
Sommige onderwerpen zijn opgesplitst
Eddy Sibbing als co-auteur

Lesgevers (en dat zullen vaak ouders zijn) zijn aangewezen op de Handleiding van de eerste stap. In de nieuwe druk zal in een extra hoofdstuk aandacht worden besteed aan het lesgeven aan jonge kinderen. Verder staat natuurlijk aangegeven wat de de bedoeling is van elke bladzijde uit het werkboek en welke moeilijkheden te verwachten zijn.

Deze aangepaste 'Handleiding jeugclubtrainer stap 1' zal nog dit jaar verschijnen. De antwoorden van de opgaven van beide werkboeken (indien nodig!) zijn binnen afzienbare tijd te downloaden.