Home     Uno het snelle kaartspel
Uno het snelle kaartspel

Uno  het snelle kaartspel


Uno het snelle kaartspelUNO Kaartspel

Uno is een kaartspel van Mattel voor 2 tot 10 spelers, dat sterk lijkt op Pesten. In UNO wordt echter geen gebruik gemaakt van een standaard kaartspel met jokers, maar van kaarten met een eigen eenvoudige voorstelling. De gewone kaarten zijn genummerd van 0 tot 9 in vier verschillende kleuren (geel, groen, rood en blauw). Daarnaast bestaan nog een aantal speciale kaarten.


11.95

€ 10.40

Ja, Levertijd - 1- 2 werkdagenArtikelcode: MAT-51967

 

Afhankelijk van de spelregels die er gebruikt worden, wordt er door de deler een aantal kaarten uitgedeeld. Er wordt in het algemeen met de klok mee gedeeld. De bedoeling is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Wanneer een speler een kaart legt en daarna maar één kaart overhoudt in zijn hand, moet de speler luidop "Uno" zeggen. Het niet melden hiervan wordt bestraft met twee te pakken kaarten. Een speler kan zijn tegenspelers het leven zuur maken met de speciale pestkaarten die in het spel zitten:

  •    beurt overslaan
  •    spelrichting omdraaien
  •    kleur wijzigen
  •    2 kaarten voor straf pakken
  •    4 kaarten voor straf pakken en kleur wijzigen

Het is mogelijk om de beide laatste kaarten te stapelen. Als speler 1 een +2 kaart opgooit, moet speler 2 dus 2 kaarten pakken en de beurt overslaan. Als speler 2 ook een +2 kaart heeft, mag speler 2 die kaart opgooien, waardoor speler 3 nu 4 kaarten moet pakken.
(Bron: Wikipedia)

Eigenschappen UNO:

Geschikt voor 2 tot 10 spelers
Vanaf 7 jaar
Spelduur: circa 20 minuten